1 EUR - RON      1 USD - RON      1 GBP - RON      1 CHF - RON      1 XAU - RON Sambata, 15 August 2020
     HOME     
     LOCALE     
     NATIONALE     
     INTERNATIONALE     
     PERSOANE     
     ALTELE     

PERSOANE
Primarul care a făcut sex cu minore, imposibil de demis. Reacţia prim-ministrului şi a prefectului de Iaşi

646x404

Damian Butnariu, primarul din comuna Mogoşeşti Siret care a recunoscut că a făcut sex cu două minore, va putea să îşi ducă până la final mandatul, deşi s-a suspendat din PNL. Ludovic Orban promite însă că Butnariu nu se va mai afla pe listele partidului la următoarele alegeri locale.

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, ne-a explicat şi care sunt motivele pentru care, în prezent, primarul care a recunoscut că a făcut sex cu două minore nu poate fi demis.

„Prefectul poate emite un ordin de încetare a mandatului în situaţii de incompatibilitate sau conflict de interese, constatate de Agenţia Naţională de Integritate sau într-o situaţie de condamnare penală. Potrivit cadrului legal, între prefect şi primari nu există relaţii de subordonare, astfel încât o speţă precum cea în dezbatere nu poate face, în momentul de faţă, obiectul unei măsuri luate de instituţia pe care o conduc“, ne-a spus Marian Grigoraş.

Damian Butnariu este primar în comuna Mogoşeşti Siret din 2004, fiind totodată unul dintre cei mai importanţi membri ai filialei judeţene a PNL Iaşi. Numele primarului apare într-un dosar de trafic de persoane şi de minori din justiţie, Butnariu fiind citat ca martor, la Tribunal, unde a povestit că s-a numărat printre beneficiarii reţelei de proxenetism. În mărturia sa de la DIICOT, menţinută şi în faţa judecătorilor, primarul din Mogoşeşti Siret a povestit cu a „întreţinut raporturi sexuale orale” cu două minore ce îi fuseseră aduse la birou de un proxenet pe nume Adrian Buduroi.

Explicaţiile primarului

„Martorul Butnariu Damian a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei cu numita B.G.A. şi cu persoana vătămată M.D.I., care i-au fost aduse de către inculpatul Buduroi Adrian, plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei“, precizează judecătorii de la Tribunal, în motivarea sentinţei de pe 31 mai 2019, despre declaraţia primarului.

646x528

Isprava primarului a avut loc în 2007, în primul său mandat, însă a rămas neştiută până în zilele noastre, în principal din cauza lentorii cu care este instrumentat dosarul penal de trafic de persoane. Procesul nu e gata, de altfel, nici în prezent, sentinţa Tribunalului Iaşi, pronunţată anul trecut, fiind atacată cu apel, recent, de proxeneţi. În primă instanţă, proxenetul Buduroi a primit 15 ani de închisoare, însă a formulat apel.

 

Pus în faţa dezvăluirilor, primarul din Mogoşeşti Siret a negat în primă fază acuzaţiile, spunând că ar fi vorba de o răzbunare a celor care rânvnesc la postul său de primar. Presat de şefii de la judeţ, Butnariu a recunoscut, mai degrabă voalat, printr-o postare pe Facebook, isprăvile sexuale din primul an de mandat.

 

Reacţia lui Ludovic Orban

 

„Eu sunt mândru cu ceea ce am realizat, în calitate de primar pentru comunitatea mea din 2004 încoace şi am şi puterea de a recunoaşte in faţa lui Dumnezeu şi a instanţelor de judecată atunci când greşesc (…) Le mulţumesc tuturor cetăţenilor comunităţii mele pentru încrederea acordată. Ei sunt singurii care îmi cunosc caracterul personal şi realizările în momentele critice din comună, realizări care vor rămâne mai presus de toate răutăţile”, a scris Butnariu, pe pagina sa de Facebook.

 

Reacţia sa a fost dublată de un scurt comunicat al PNL Iaşi în care se precizează că partidul a luat act de autosuspendarea lui Butnariu, pe care a catalogat-o ca fiind un „gest firesc şi aşteptat”. „În prima şedinţă a Biroului Politic Judeţean se va face o analiză a acestei situaţii, urmând a se lua o decizie conform statutului PNL”, a precizat PNL Iaşi.

 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus, ieri, la Hotnews Live, că Butnariu nu va mai candida din partea partidului la următoarele alegeri. „Nu s-a ştiut de lucrul ăsta. Credeţi că a ştiut cineva? Acum s-a văzut, ca urmare a unei depoziţii făcută în instanţă. El a fost demis din funcţia de preşedinte al organizaţiei (filiala locala a PNL) şi nu o să mai candideze el, o să avem alt candidat. Cum să ştim de aşa ceva? Dacă dumneavoastră vă imaginaţi că poţi să ştii tot ce a făcut orice candidat de primar acum 10-15-20 de ani… A trecut vremea aia în care se făcea dosarul la securitate şi se ştia tot despre fiecare”, a spus Orban

 

Ce spun sătenii

 

Până la o eventuală excludere din partid, primarul Butnariu beneficiază de susţinerea sătenilor din Mogoşeşti Siret.

Detalii pe adevarul.ro

CITESTE SI
Liviu Alexa a fost demis din funcția de președinte al PSD Cluj
Adaugat in data de - 21 ianuarie 2020

Liviu Alexa a fost demis din funcția de președinte al PSD Cluj. Decizia a fost luată în ședința CEX de marți de la Parlament. Acesta va fi înlocuit de fostul ministru al Economiei,…

Olguţa Vasilescu, către Ponta: Marş la coteţ, potaie!
Adaugat in data de - 18 ianuarie 2020

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu respinge categoric orice alianţă cu Victor Ponta, pe care-l acuză că i-a făcut dosare penale în vreme când era premier, din invidie. Olguţa Vasilescu va candida pentru…

Dezastrul descoperit de Adrian Oros la Agricultură: coafeze pe post de „specialiști” și cormorani care „mănâncă” rapiță
Adaugat in data de - 13 ianuarie 2020

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că a descoperit la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) coafeze angajate pe posturi de „specialiști” și că a primit spre plată documente de despăbubiri pentru…
OGLINDA ZILEI      JURNAL POLITIC      FOAIA MARAMURESULUI      PROFIT NEWS      TIME4SPORT      FASHION NOW
ATENTIE ! Acesta este un agregator de stiri. Toate drepturile asupra
continutului regasit pe acest website apartin surselor declarate la finalul fiecarui articol.