1 EUR - RON      1 USD - RON      1 GBP - RON      1 CHF - RON      1 XAU - RON Marti, 19 Februarie 2019
     HOME     
     LOCALE     
     NATIONALE     
     INTERNATIONALE     
     PERSOANE     
     ALTELE     

NATIONALE
Proiect de lege: pensionarii ar putea plăti amenzi mai mici decât restul șoferilor

477375l-610x390-b-a6eb455c

Persoanele care au ieșit la pensie ar putea plăti amenzi de aproape două ori mai mici decât restul șoferilor, potrivit unui nou proiect de lege.

Amenzile rutiere sunt bazate pe valoarea de bază a unui punct de amendă, care reprezintă echivalentul a 10% din salariul minim brut, care în prezent a ajuns la 1900 de lei.

Parlamentarii vor analiză însă în perioada următoare un proiect de lege care prevede ca persoanele care au ieșit la pensie să plătească o amendă mai mică decât ceilalți șoferi, întrucât punctul de amenda ar urma să reprezinte 10% din valoarea unui punct de pensie.

În prezent, punctul de pensie de 1000 lei, însă va crește la 1100 de lei începând de la 1 iulie. Prin urmare, după 1 iulie, valoarea punctului de amendă pentru pensionari ar urma să fie de 110 de lei, de aproape două ori mai mică decât în cazul punctul standard de amendă.

Pentru acest an, autoritățile au decis să “înghețe” valoarea unui punct de amendă la 145 de lei de anul trecut, însă de anul următor ar trebui să crească la 190 de lei.

Proiectul este pentru moment în Parlament și are nevoie de votul Senatului și al Camerei Deputaților, de aprobarea președintelui și de publicarea în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica.

Detalii pe tradeauto.ro

 

CITESTE SI
Dragnea, despre absenţa de la Ambasada SUA: „A fost o formă de răspuns la ploaie“
Adaugat in data de - 3 iulie 2018

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a comentat ironic absenţa sa la de recepţia oferită de Ambasada SUA la Bucureşti cu prilejul Zilei Independenţei. Întrebat dacă a fost o formă de răspuns la…

Senatul vrea să-şi cumpere sistem integrat de conferinţă, cu vot electronic şi traducere simultană
Adaugat in data de - 2 aprilie 2018

Fostul premier Dacian Cioloş abia şi-a făcut partid şi deja este curtat pentru diverse alianţe politice! Prima invitaţie, aşa cum era de aşteptat, a venit din partea USR, în care activează mulţi…

Ministrul Carmen Dan le răspunde miilor de poliţişti care protestează în faţa MAI: Vi s-au mărit salariile de trei ori în şase luni!
Adaugat in data de - 24 martie 2018

Mii de poliţişti protestează la această oră în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, nemulţumiţi de salarizare, de deficitul de personal şi de subfinanţare. Protestul a început, la ora 9.00, în faţa MAI, urmând…
OGLINDA ZILEI      JURNAL POLITIC      FOAIA MARAMURESULUI      PROFIT NEWS      TIME FOR SPORT      FASHION ADDICT      TRADEAUTO      CASA TA CLUJ
ATENTIE ! Acesta este un agregator de stiri. Toate drepturile asupra
continutului regasit pe acest website apartin surselor declarate la finalul fiecarui articol.
apartamente floresti mobila la comanda cluj