1 EUR - RON      1 USD - RON      1 GBP - RON      1 CHF - RON      1 XAU - RON Marti, 19 Februarie 2019
     HOME     
     LOCALE     
     NATIONALE     
     INTERNATIONALE     
     PERSOANE     
     ALTELE     

INTERNATIONALE
Nicolas Sarkozy a fost reţinut, Franţa este în şoc!

Fostul preşedinte este în arest preventiv şi a fost acuzat oficial că şi-a finanţat ilegal campania electorală din 2007. 5 milioane de euro bani gheaţă ar fi primit liderul de la Elysee de la Gaddafi, dictatorul libian. Cel puţin 48 de ore va sta după gratii.

Este momentul victoriei lui Nicolas Sarkozy. Anul 2007. Vârful carierei politice. 11 ani mai târziu, Franţa trăieşte un şoc. Sunt acuzaţii oficiale privind finanţarea ilegală a campaniei care l-a adus în fruntea ţării. Este cel mai grav scandal politic din ultimele decenii.

Trei valize cu bani ar fi primit Nicolas Sarkozy din partea guvernului libian în perioada noiembrie 2006 – ianuarie 2007. Una dintre ele chiar personal. Primele dovezi şi mărturii au apărut în presă, în 2012. Un an mai târziu, procurorii au deschis o anchetă.

Neoficial, primele semne de întrebare au apărut chiar în 2007, când în faţa lui Muammar Gaddafi a fost întins covorul roşu, în cadrul unei vizite la Paris. Tot de atunci neagă şi Sarkozy că a primit vreun ban.

În 2011, acelaşi Nicolas Sarkozy a deschis ostilităţile împotriva Libiei, în timp ce Comunitatea internaţională încă mai căuta soluţii diplomatice pentru a dezamorsa conflictul.

Şi tot serviciile franceze ar fi stat în spatele execuţiei brutale a liderului libian, după capturarea din 2011. Ceea ce, atunci, părea inexplicabil, ar putea avea, astăzi, sens. Procurorii au 48 de ore la dispoziţie pentru a confirma mandatul de arestare emis pe numele politicianul de 63 de ani.

Detalii pe jurnalpolitic.ro

CITESTE SI
Schimbare de poziţie a Rusiei. Decizia luată de Putin după vizita lui Netanyahu
Adaugat in data de - 11 mai 2018

După vizita lui Netanyahu, Rusia nu consideră necesară furnizarea de rachete S-300 armatei siriene. Rusia nu se află în discuţii cu guvernul sirian privind furnizarea de sisteme de rachete sol-aer S-300 şi…

Putin și Erdogan construiesc un gigant nuclear pe coasta Mediteranei
Adaugat in data de - 3 aprilie 2018

Ceremonia de debut a lucrărilor la prima centrală nucleară din Turcia, la care vor participa preşedintele rus, Vladimir Putin şi omologul turc, Recep Tayyip Erdogan, va avea loc la marţi la Akkuyu,…

Vladimir Putin a cerut doborârea unui avion cu pasageri care ar fi putut lovi Olimpiada de la Soci
Adaugat in data de - 12 martie 2018

Preşedintele rus Vladimir Putin a relatat într-un documentar că a ordonat atacarea unui avion de pasageri despre care se spusese că ar avea la bord o bombă şi că avea ca ţintă…
OGLINDA ZILEI      JURNAL POLITIC      FOAIA MARAMURESULUI      PROFIT NEWS      TIME FOR SPORT      FASHION ADDICT      TRADEAUTO      CASA TA CLUJ
ATENTIE ! Acesta este un agregator de stiri. Toate drepturile asupra
continutului regasit pe acest website apartin surselor declarate la finalul fiecarui articol.
apartamente floresti mobila la comanda cluj